Trektocht | Zweeds Lapland | Zweden

Female raises hands towards sun in Autumn mountain landscape along Kungsleden trail, Lappland, Sweden

Algemeen
Lapland strekt zich uit over Noord Scandinavië. Door het Zweedse Lapland, wat 150 km boven de poolcirkel ligt, maken we een 6-daagse trektocht waarbij we elke nacht in onze eigen tent slapen en ons eigen meegenomen eten moeten klaarmaken. Je vindt hier verbluffende uitzichten van meren, moeras, heide, naaldbomen afgewisseld met het ruige alpine hoogland hoog boven de boomgrens. Het is één van Europa’s gebieden waar je nog echte wildernis kunt vinden, daar waar je de tekenen van de ruige Arctische winter kunt zien en voelen. Misschien daarom is het een perfect gebied voor het vele wild wat er leeft, met een klein beetje geluk komen we rendieren, elanden, beren, vossen en de traditioneel, nomadische Samen tegen. Zij trekken met hun kudde rendieren naar voedzaam land.
Vanuit het dorpje Abisko starten we de trekking, hoewel deze pas echt begint na het passeren van de Lapporten, de poort naar Lapland

Verzorging
Een van de highlights van deze tocht is het gevoel van zelfvoorzienendheid. Dat betekent dat we onze eigen materialen en tenten dragen, even als ons eigen voedsel. Water is volop aanwezig en kan zonder bewerking gedronken worden uit de grotere stroompjes.

Data (aangepast aan de vluchttijden)
Zaterdag 11 augustus t/m zaterdag 18 augustus 2018

Prijs
1075,- per persoon

Aanvullende informatie Trektocht Zweeds-Lapland

Zweeds Lapland

Zweeds Lapland

 

 

 

 

 

 

Zweeds LaplandZweeds Lapland