Trektocht | Aosta | Italië

pennenere

De Noord-Italiaanse regio Valle d’Aosta is een fascinerende regio. Het ligt midden tussen de hoogste bergen van Europa zoals de Mont Blanc, Monte Rosa, Gran Paradiso en Matterhorn. Allemaal bergen van ruim 4000m.Het enorme aanbod aan wandelpaden en hutten maakt deze regio een paradijs voor elk type wandelaar. Het gebied kenmerkt zich door rust waardoor het kan zijn dat je tijdens een dag wandelen niemand bent tegengekomen. Met wat geluk komen we wel steenbokken tegen die rijkelijk aanwezig zijn in het gebied.

Zwaarte van de tochten

In dit gebied maken we een 5-daagse trektocht langs 4 onbemande hutten die vaak alleen voorzien zijn van meubels om te kunnen zitten en bedden om te kunnen slapen. We zijn geheel zelfvoorzienend wat ons niet afhankelijk maakt van anderen. Dagelijks wandelen we 4 – 7 uur met een rugzak van ongeveer 15 kg. De markering van de wandelpaden is vaak niet voldoende, maar voor de IML geen probleem. Een echte aanrader voor de wandelaar die avontuur, rust, eenvoud en prachtige natuur wel ziet zitten!

Accommodatie

Tijdens deze week verblijven we 4 nachten slapen we in onbemande hutten. Dat betekent dat we voor 4 dagen ons ontbijt en avondeten mee moeten nemen. We adviseren om de zogenaamde “adventure food” zakken te gebruiken.

Begeleiding

Kwaliteit, veiligheid & beleving vinden wij enorm belangrijk, daarom werken wij alleen met bergwandelgidsen die de opleiding tot International Mountain Leader hebben afgerond. Dit is een van de twee internationaal geaccrediteerde beroepsopleidingen (www.nlaiml.org). Voor deze week zal Reinier Bos de begeleiding op zich nemen.

Prijs

€595,= per persoon

Inclusief:
– 2x Taxi
– 4 overnachtingen in de bivak hutten
– 6 daagse begeleiding door een Nederlandse International Mountain Leader

Exclusief:
– Reis naar en van Aosta
– Extra consumpties en andere persoonlijke uitgaven
– 4x Ontbijt, lunchpakket, diner (adventure food)

Vertrekdata

De reis staat gepland voor 22 juli t/m 27 juli 2018
De reis staat gepland voor 27 augustus t/m 1 september 2018

 

 

Aanvullende informatie Trektocht Valle d’Aosta, Italie