Reisgarantie regeling

Er is een Europese Richtlijn die reisorganisaties in de EU verplicht maatregelen te treffen tegen financieel onvermogen. Deze richtlijn is in Nederland vastgelegd in de wet: Burgerlijk Wetboek. Deze garantieregeling zorgt ervoor dat u als reiziger verzekerd bent dat uw reisgeld veilig staat. U loopt nooit meer het risico dat u uw vooruitbetaling, en daarmee uw vakantie, kwijtraakt door een faillissement van de reisorganisatie of door oplichting. Maar ook als u op reis bent en daar strandt door een faillissement van de reisorganisatie is STO er voor u. Zij zorgen ervoor dat u, uw reis kan afmaken en indien de reisovereenkomst de heen- en terugreis omvat, u terug naar huis kan keren. Zo kan u met een gerust hart op reis gaan en zorgeloos genieten van uw welverdiende vakantie.

STO Reisgarantie

Om als Beleef de bergen te voldoen aan de wettelijk verplichte reisgarantie regeling, maken wij gebruik van de STO-reisgarantie op al onze reizen. Als reiziger betaalt u de reissom vóór aanvang van de reis aan Stichting Derdengelden Certo Escrow. Deze stichting wordt beheerd door Certo Escrow, een door De Nederlandse Bank vrijgestelde betaaldienstverlener. Uw reissom wordt hier gewaarborgd totdat de geboekte reis is afgelopen. De dag na terugkomst geeft de stichting de gelden vrij aan Beleef de bergen. Indien Beleef de bergen niet aan haar verplichtingen kan voldoen, zal Certo Escrow de gelden vrijgeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal deze gelden gebruiken om u terug te betalen, de reis door een andere reisorganisatie uit te laten voeren of indien de reisovereenkomst de heen- en terugreis omvat, u terug naar huis te laten keren.

Uw boeking en procedure

Nadat je van Beleef de bergen een boekingsbevestiging hebt ontvangen, ontvangt je van Certo Escrow per e-mail een uitnodiging met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Je wordt gevraagd in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow. Na bevestiging van de uitnodiging kan je direct overgaan tot betaling bijvoorbeeld met iDeal. Afhankelijk van het tijdstip van de boeking ontvang je een verzoek tot betaling van de aanbetaling en later tot betaling van het restant van de reissom of tot betaling van de hele reissom in één keer als je kort voor vertrek van de reis boekt. Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow.

Vereniging van kleinschalige reisorganisaties VvKR

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties.