Aanvullende informatie Trektocht Orobische Alpen

Intro
De Noord-Italiaanse regio van de Orobische Alpen is een echte afwisselend wandelparadijs. Het gebied is wild, eenzaam en bij de normale toerist nog niet echt ontdekt. Gelukkig werd de schoonheid al vroeg door de Italianen gewaardeerd waardoor er een groot scala is aan goede hutten met een uitstekende Italiaanse keuken! Door deze prachtige, afwisselende en authentieke omgeving maken we een 6-daagse trektocht langs bemande hutten.

Zwaarte van de tochten
In dit gebied maken we een 6-daagse trektocht langs 5 bemande hutten op basis van halfpension. Dagelijks wandelen we 5 – 7 uur met een rugzak van ongeveer 10-12 kg. Een echte aanrader voor de wandelaar die avontuur, rust, eenvoud en prachtige natuur wel ziet zitten!

Accommodatie
Tijdens deze week verblijven we 5 keer in een bemande hut op basis van halfpension. In de hut kun je vaak op bestelling (+/- 10 euro) een lunchpakket krijgen voor de volgende dag.

Het programma
Dag 1: We ontmoeten elkaar in het plaatsje Valbondione, dit gaat tevens het eindpunt zijn van de reis. We verplaatsen ons met de auto naar ons startpunt vanwaar we omhooglopen naar Rifugio Gemelli.

Stijging/daling: +1150hm/-170hm Tijdsduur: 5 uur

Dag 2: Vandaag blijven we op hoogte waardoor er beduidend minder hoogtemeters overbrugt hoeven worden. Maar dat maakt de tocht niet minder mooi en het is een enorme beloning als we Rifugio Calvi bereiken die aan het prachtig meertje ligt.

Stijging/daling: +460hm/-410hm Tijdsduur: 4 uur

Dag 3: Vandaag staat er een iets langere dag, maar wel een erg mooie op het programma. Via de passo di Valsecca, waar we een adembenemend uitzicht of het Val de Salto, dalen we weer een stuk af. We passeren een bivak hut waar we een welverdiende pauze nemen alvorens het laatste stuk te klimmen naar onze hut voor de komende nacht. Rifugio Brunone.

Stijging/daling: +870hm/-590hm Tijdsduur: 6 -7 uur

Dag 4: Afhankelijk van de wensen van de groep hebben we vandaag twee routes om Rifugio Coca te bereiken. De ene vraagt wat meer inspanning over zwaarder terrein terwijl de andere lichter en eenvoudiger is. Welke optie we ook nemen, we overnachten in ieder geval in de werkelijk prachtig gelegen hut.

Stijging/daling: +420hm/-820hm Tijdsduur: 6 -7 uur

Dag 5: Vandaag bereiken we het einde van het dal welke we nu al vijf dagen aan het volgen zijn. Via een niet al te lastige etappe bereiken we onze laatste hut, Rifugio Curo.

Stijging/daling: +530hm/-530hm Tijdsduur: 4-5 uur

Dag 6: Via een mooie tocht dalen we vandaag af naar het plaatsje Valbondione waar we onze reis afsluiten.

Stijging/daling: -1000hm Tijdsduur: 5 uur


Prijs
€750,= per persoon

Inclusief: – 5 overnachting op basis van halfpension in de berghutten – 6 daagse begeleiding door een Nederlandse International Mountain Leader
Exclusief: – Reis naar en van Valbondione – Extra consumpties en andere persoonlijke uitgaven – Lunchpakket

Vertrekdata
De reis staat gepland voor 16 September t/m 22 September

Reistips
De Orobische Alpen zijn zeer eenvoudig te bereiken door vanaf Dusseldorf Weeze te vliegen op Bergamo. Vanaf vliegveld Bergamo is Valbondione met een uur rijden bereikt. Hierbij geldt hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de vlucht.