Aanvullende informatie sneeuwschoenwandelen Trondheim – Noorwegen

Intro

Zoals de naam van het bedrijf al zegt proberen we elke reis tot een echte beleving te maken! En hopelijk is die zo goed dat we je kunnen verwelkomen als terugkerende klant.  Wanneer je op pad gaat met Beleef de bergen heb je gekozen voor een klein professioneel team wat graag rekening houdt met individuele wensen. Laat ons vooral weten waar je precies naar op zoek bent of wat je nog graag zou willen doen, want er is heel veel mogelijk. Iedereen geeft een eigen invulling aan het woord beleving, dus ook in de bergen!

Gebiedsinformatie

Ten oosten van Trondheim op ongeveer één uur rijden ligt het gebergte “Sylan” Dit gebergte ligt precies op de grens tussen Zweden en Noorwegen. Letterlijk vertaald betekent “Sylan” ondergesneeuwd gebied. De bergen in het oosten hebben meer ronde vormen. De valleien zijn breder. Het Noorse gedeelte is ruiger en behoort tot het “skarvan og roltdalen nasjonalpark”. Dit nationaal park is een werkelijk ongerept stukje natuur waar nog geen invloeden zijn geweest van de mens. Door dit letterlijk en figuurlijk ondergesneeuwd gebied maken we een 5-daagse trektocht onder winterse omstandigheden van hut naar hut. Hierbij starten we in Zweden en lopen we de grens over en eindigen onze reis in Noorwegen. De hutten liggen in “Sylan” dichter bij elkaar dan in andere gebieden en is daarmee uitermate geschikt voor sneeuwschoenwandelaars van elk niveau! Met een beetje geluk kunnen we in de avond en nacht ook nog het wonderlijke fenomeen Noorderlicht aanschouwen. Het reisschema is zo gemaakt dat u op de 6e dag eventueel Trondheim kunt bekijken.

Zwaarte van de tochten

Omdat we een trektocht maken langs vier hutten zullen we alle bagage zelf moeten dragen. Dagelijks leggen we 10-13km af en het is daarom fijn als je beschikt over een wandelconditie van 6-7 uur. Er zullen geen extreme hoogteverschillen overbrugt moeten worden. De hutten liggen in Sylan dichter bij elkaar dan in veel andere Noorse berggebieden, dit maakt dat het gebied geschikt is voor elke sneeuwschoenwandelaar.

Accommodatie

Tijdens onze trektocht verblijven we drie nachten in een bemande berghutten op basis van halfpension. Een nacht verblijven we in een onbemande berghut en maken ons eigen meegebrachte eten klaar. Beleef de bergen zorgt voor deze maaltijden.

Begeleiding

Kwaliteit vinden wij enorm belangrijk, daarom werken wij alleen met bergwandelgidsen die de opleiding tot International Mountain Leader hebben afgerond. Dit is een internationaal geaccrediteerde beroepsopleiding (www.nlaiml.org). Voor deze week zal Reinier Bos de begeleiding op zich nemen.

Reinier Bos, is in het dagelijks leven gymleraar en fervent duursporter. “Buiten mijn werk om probeer ik altijd zoveel mogelijk in de bergen te zijn. Omdat ik mijn liefde voor de bergen heel graag wil delen met anderen ben ik op zoek gegaan naar de mogelijkheid om van mijn passie mijn professie te maken. In 2017 heb ik mijn opleiding tot International Mountain Leader afgerond en op deze manier kan ik beiden perfect combineren. “

Het programma

Dag 1: We verzamelen in alle vroegte op het treinstation van Trondheim. Hier nemen we gezamenlijk de trein naar het startpunt van onze trektocht. De trein brengt ons in 1,5 uur naar Storlien dat net over de grens in Zweden ligt. Hier start de wandeling naar Blåhammer stugan. In het begin lopen we tussen de oude berken door en langzaam komen we in meer open terrein. De Blåhammer stugan ligt geheel boven de boomgrens, dus bij mooi weer hebben we een fantastisch uitzicht. Afstand: 16 km Tijdsduur inclusief pauze: 6 -7 uur

Dag 2: Vandaag dalen we af en overnachten we in de Storerikvollen berghut nadat we onderweg de grens met Noorwegen zijn gepasseerd. De hut ligt aan het bevroren en besneeuwde meer met aan de horizon de besneeuwde toppen van het verder op gelegen gebied. Een werkelijk prachtig plek.

Afstand: 15 km Tijdsduur inclusief pauze: 6 -7 uur

Dag 3: Vandaag staat er qua afstand een langere dag op de planning. Maar omdat we geen grote hoogteverschillen moeten overbruggen valt het qua zwaarte mee. We lopen van de Storerikvollen naar de onbemande Ramsjøhytta. Volgens de Noorse Wandelvereniging is dit het mooiste plekje in Sylan! Fantastisch om hier dan de nacht door te brengen.

Afstand: 17km Tijdsduur inclusief pauze: 7 uur

Dag 4: Vandaag zijn er afhankelijk van het weer en alle omstandigheden twee opties om bij de volgende hut te komen. De Schulzhytta. Onder goede omstandigheden kunnen we één of twee toppen beklimmen die langs de route liggen. Vanaf deze route hebben we een fantastisch uitzicht over het gebied en de twee meren waar we als het ware tussendoor lopen. Niet voor niks het mooiste plekje in Sylan dus. Afstand: 14km Tijdsduur inclusief pauze: 6 -7 uur

Dag 5: Deze alweer laatste wandeldag brengt ons terug naar de bewoonde wereld. Langzaam gaat het terrein over van open en weids naar bebost en daarmee nemen we afscheid van deze onaangetaste wildernis. Met de taxi en trein reizen we dezelfde dag weer terug naar Trondheim. Afstand: 15km Tijdsduur inclusief pauze: 6 uur

Dag 6: Vandaag is er de gelegenheid om Trondheim te bezoeken wat zeker de moeite waard gaat zijn. Het bekendste bouwwerk in Trondheim is de Nidaroskathedraal, maar er zijn ook andere prachtige bezienswaardigheden te vinden zoals de kleurrijke pakhuizen aan de Nidelva. Uiteraard ben je geheel vrij in je keuze om deze dag wel of niet aan je programma toe te voegen of zelfstandig te stad te bekijken.

N.B. Het programma is natuurlijk onder voorbehoud van alle omstandigheden. Heel de week begeven we ons buiten de piste en gebaande paden, hierdoor kan het zijn dat er een wijziging doorgevoerd moet worden.

Praktische informatie

Op de eerste dag verzamelen we op het treinstation van Trondheim. Gezamenlijk nemen we hier de trein naar ons startpunt van de trektocht. Vliegtuig naar Trondheim: KLM Cityhopper vanaf 160 euro. (zondag t/m zondag)

Prijs

€899,= per persoon (op basis van 6 personen)
€850,= per persoon (op basis van 7 personen)
€799,= per persoon (op basis van 8 personen)

Inclusief: – 5 overnachtingen in de verschillende berghutten – Dagelijks ontbijtbuffet – Dagelijks diner – Gebruik van lawine 3-eenheid (pieper, schep, sonde) – 6 daagse begeleiding door Nederlandse International Mountain Leader

Exclusief: – Reis naar en van Trondheim – Overnachtingen in Trondheim – Huur sneeuwschoenen – Extra consumpties en andere persoonlijke uitgaven – Lunchpakket

Vertrekdata

De reis staat gepland voor 25 t/m 30 maart

Contactgevens

Voor verdere informatie en eventuele vragen neem gerust contact op!

Beleef de bergen (Reinier Bos) +31(0)614205750
info@beleefdebergen.nl